Shalom.

Ni har säkert hört om den svensk-israeliska konflikten som började med en artikel i Aftonbladet skriven av frilansjournalisten Donald Boström. Artikel ställde frågan om det är så att staten Israel stjäl organ av dödade palestinier. Artikeln lyfte fram ett flertal graverande fakta i ämnet, som till exempel att många dödade palestinier obduceras trots att dödsorsaken knappast är att kategorisera som oklar. Hursomhelst har detta gjort att Israels regering har satt kosherkorven i halsen. De har protesterat högt om att Sveriges regering med Don Fredrik i spetsen ska be om ursäkt för Aftonbladets tilltag och tillrättavisa tidningen. Vi som nation har då försökt att förklara att vi har yttrandefrihet i det här landet. Jag tror jag har svaret på varför de attackerar vårt fria ord. De lider helt enkelt av Stockholmsyndromet. De har delvis blivit som sina tidigare fångvaktare. Vi svenskar vill inte bråka med er, vi lovar, utan vi gör som vi gjorde på 40-talet, vi viker ner blicken och ropar - Shalom Führer Netanyahu. 


Veckans homoerotiska nyhet. Och en fråga.

Allas vår globalbög Elton John, mannen med glasögon i en triljon färger, har någon gång stönat mitt namn. Känner mig lite hedrad på ett surrealistiskt sätt - och på ett mycket smutsigt sätt. Han har nämligen gjort en låt om mig, eller i alla fall om mitt namn. Daniel heter den. Förresten undrar jag en sak, om en homosexuell man kallar en annan homosexuell man för rumpnisse – är det en komplimang? Förutom att jag funderar på sådana här saker är jag lika normal som er. Ja, fast mer känd. Har ju som sagt fått en egen låt av Englands svar på Alexander Bard. Slå det om ni kan era små Alcazar wannabes. 


Gud har skapat allt.

Hörde på radion att gud skapat allt. Allt, är det riktigt sant? Jo, enligt prästen i min bilradio är det så. Att allting har en mening och att det finns ett syfte med alltihop. Jag försöker inte vara "tyken" mot gud, eller prästen, men jag är skeptisk. Kan inte förstå varför han isåfall skapat allergi. Är syftet att jag inte ska spendera för mycket tid utomhus i den friska luften, i GUDS fria natur, utan befinna mig inomhus i en miljö fri från pollen? Ahh! Nu fattar jag, kanske försöker han nysa in mig i kyrkan.

Det förstod han nog.

Jag har en granne. Eller rättare sagt har jag många grannar, men en av dom har sitt källarförråd bredvid vårt. Gissar att det är en kvinna utifrån handstilen på lappen som det här inlägget handlar om. Av någon anledning syns det om en man eller kvinna skrivit något. Kvinnor skriver med lite rundare former medans vi män har en handstil som påminner om hieroglyfer från Egypten nerkladdade av en amfetaminberoende elefant.  Är inte det lite intressant? Hursomhelst, vet jag inte vem grannen är men det jag vet är att hon är smart. Och att hon är väl insatt i den kriminella världen och att hon vet hur man kommunicerar med inbrottstjuvar. Hon har nämligen haft inbrott i sitt förråd, och det har gjort henne arg. Riktigt arg. En dag beslutade hon sig därför att skriva en lapp, som hon sen satte upp i sitt förråd. På lappen skrev hon: Om du tänkt göra inbrott i mitt förråd igen så ska du bara veta att jag har polisanmält det, och gör du om det så tänker jag polisanmäla dig igen. Oj då, tänker jag för mig själv. Det förstod han nog. Kanske var därför han inte först kom upp till lägenheten, presenterade sig och bad att få låna kofoten.  En annan sak som jag spontant känner att min granne har missat är att om inbrottstjuven, låt oss kalla honom Börje, gör inbrott i källarförråd befinner han nog sig inte längst upp i den kriminella hierarkin. Börje struntar nog i din lapp – han har förmodligen samma intresse som den tidigare nämnda elefanten, och då menar jag inte att skriva hieroglyfer.

 

 


RSS 2.0